Recept: Courgette pannenkoeken, Amber Albarda

Wat is er nu heerlijker dan op zondagmorgen met het hele gezin echte Shrek pannenkoeken te eten!
Het recept van Amber Albarda is hier helemaal geschikt voor. De pannenkoeken zijn Food IQ verantwoord doordat ze met courgettes, speltmeel en natuurlijke zoetstoffen worden gemaakt. Het recept is bovendien heel simpel, om de zondag relax stand te kunnen bewaren.

Dit heb je nodig:
– 180 g speltmeel
– 80 ml amandelmelk
– 250 g rauwe courgette, in blokjes
– 3 (scharrel)eieren
– mespunt zeezout
– 3 el agavesiroop
– 1 1/2 tl kaneel
– 1/4 tl piment (dit is een kruiden)
– 3 tl bakpoeder


amberEn zo maak je ze:
Pureer de courgette met de melk in de keukenmachine. Meng in een kom de courgettepuree met de eieren, het zout, de agavesiroop, kaneel en piment. Voeg het meel en bakpoeder toe en roer (of mix) het glad.
Schep kleine hoopjes beslag in de hete koekenpan met wat boter of olie. Maak de pannenkoekjes dus niet te groot. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan iedere kant, totdat ze een mooie bruine kleur hebben. Wij vinden ze lekker zoals ze zijn en voegen er niets meer aan toe.  Je kunt er altijd nog wat agavesiroop of honing over heen doen.

 

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.