Mijn slechte muzieksmaak, deel 1

Of ik een slechte muzieksmaak heb? Daar zal iedereen in mijn omgeving het meteen mee eens zijn. Op mijn werk heb ik een keer mijn Spotify account geopend. Heel subtiel werd er na drie nummers gevraagd of we niet beter de radio op konden zetten.

Om je een idee van mijn repertoire te geven, hier een paar van mijn lievelingsnummers:

Jolene van Dolly Parton
Ik bedoel, wie houdt er nu niet van Dolly Parton! Je kunt heerlijk meezingen, je heel weemoedig voelen en tegelijkertijd stoer met je cowboylaarzen aan.

Bring it all back van S Club 7
Mijn meest favoriete nummer aller tijden! Ik vind de tekst erg goed en ik word er helemaal vrolijk van. Bovendien zie ik het al helemaal voor mij als iedereen tijdens mijn uitvaart verplicht wordt het hele nummer af te luisteren. Je kunt het natuurlijk niet maken om het nummer af te zetten. Jammer dat ik dat moment niet meer zelf kan meemaken, dus geniet ik maar extra van de voorpret.

Promise me van Beverly Craven
Als verdrietige puber heb ik urenlang naar dit nummer geluisterd. Het gaf mij de hoop voor de toekomst en het bleek een heerlijk schrijfnummer te zijn. Nog steeds zet ik het nummer op repeat als een stuk tekst niet lekker wil lopen.

Butterfly Fly Away van Miley Cyrus
Het fenomeen van rups naar vlinder is gewoon fascinerend en dat daar een liedje over is geschreven door een puber, is nog fascinerender. Vooral omdat die puber nu haar haren heeft afgeschoren en zoenend op het podium staat. Ooit, heel lang geleden, heeft zij dit liedje gezongen. Daardoor zal ik haar altijd blijven zien als dat kleine lieve onzekere meisje.

No Shame van Will and the People
Mijn collega heeft een totaal andere muzieksmaak dan ik heb en een van de bands die zij erg goed vindt, is Will and the People. Zij heeft mij besmet met haar virus en ik ben ook een grote fan geworden. Will and the People zijn vooral bekend geworden door ‘Lion in de morning sun’. Ik vind ‘No shame’ het leukste nummer van het album, en brul dat graag heel hard mee.

Fireflies van Faith Hill
Ik weet niet of het je al is opgevallen, maar het onderschrift van mijn site is; mijn leven vol vuurvliegjes. Dat komt misschien een beetje raar over, maar als je ‘Fireflies’ van Faith Hill luistert, wordt het je meteen duidelijk. Het liedje gaat over het geloof in je dromen, dat alles mogelijk is. Vuurvliegjes kunnen eigenlijk alles zijn wat je zou willen dat ze zijn. Voor mij hebben ze iets magisch.

Hey Brother van Avicii
Thuis zet ik vaak mijn muziek hard op, en dan kan ik heerlijk uit mijn dak gaan. Als ik op een feestje Avicii hoor, dan maakt het mij opeens niet meer uit wie er kijkt, dan ga ik helemaal los. Wat een heerlijke nummers zijn dat. Daar moet je als ritmeloze houten pop zelfs wel op gaan bewegen. Wat het nummer ‘Hey Brother’ dan zo speciaal maakt voor mij, dat zijn mijn broers en zussen. Wanneer ik dit nummer hoor, denk ik aan hen en weet ik dat ik altijd voor ze klaar zal staan. Al is het midden in de nacht, al hebben we elkaar al tijden niet gesproken, al vinden we elkaar niet heel aardig, dan nog. “Oh, if the sky comes falling down, for you.┬áThere’s nothing in this world I wouldn’t do.”

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.