Recept: Kippensoep

Soms heb je van die dagen dat je niet lekker in je vel zit, als je een hele dag aan het snotteren bent geweest of als je een griepje voelt opkomen. Wat moet je dan eten? Je hebt eigenlijk geen zin in veel eten en je smaakt laat ook wat te wensen over.
Ik heb hier het perfecte recept voor een heerlijke kippensoep. De soep heeft precies de zoute smaak die je nog wel proeft en bovendien zit hij boordevol vitamientjes zodat die opkomende griep meteen weer kan vertrekken. Zelf vind ik de soep nog lekkerder als hij door iemand anders is gemaakt. Moet je zelf in de keuken gaan staan? Hij is gelukkig zo gemaakt!

Je hebt nodig:
– 2 kippenpoten (hele poten en het liefste scharrel/biologisch vlees)
– 2 kippenbouillonblokjes en 2 gewone bouillonblokjes
– 2 preien (fijn gesneden)
– grote zak Chinese roerbakgroenten 

soepEn zo maak je het: 
Het is belangrijk dat de kippenbouten van goede kwaliteit zijn. Als je niet lekker bent, ga je niet alle winkels af, maar kies dan voor het biologische vlees. Zet een grote soeppan op met 1,5 tot 2 liter water en leg de kippenbouten er in. Wacht tot het water kookt en ;aat de kippenbouten ongeveer 30 minuten rustig verder koken. Let op dat je daarna eerst het s
chuim eraf schept, dit wil je niet in je soep verder hebben. Leg vervolgens de bouten op een plank, zodat je ze straks kunt schoonmaken.
Daarna gooi je de bouillonblokjes, de gesneden preien, en de roerbakgroenten in de soeppan. Je brengt de pan water weer aan de kook. De kippenbouten maak je schoon en gooi je ook in de pan, zodat het mooie vlees in de pan komt en de botjes blijven liggen. Je laat dit nog een kwartiertje lekker pruttelen en de soep is al klaar!

Zoals je kunt lezen is het recept heel makkelijk! Al wil je als je ziek bent natuurlijk ook graag verzorgd worden, of in ieder geval dat er iemand lief is voor je. Dus ik zou zeggen, print het recept uit, of zet het venster open op je tablet, en laat je lekker verwennen. Eet smakelijk!

2 comments

    • Julie says:

      Niet als je een glutenvrije variant zoekt, zonder toegevoegde ingredienten. Alleen een bouillon blokje, meer is er echt niet nodig. Dat vind ik in ieder geval zelf het lekkerste!

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.