Boeken om naar uit te kijken!

Komende weken komen er zoveel heerlijke boeken uit, het lijkt wel de zomer van de chicklit te gaan worden! Deze boeken staan hoog op mijn wishlist en ik ben de dagen aan het aftellen dat ik ze kan bestellen.

15 mei (morgen dus al!)
9200000022055341

Op zoek naar het onmogelijke – Jennifer Probst
Deel 1 was fantastisch en daarin konden we al kennis maken met Kennedy. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit vervolg. Daarnaast vind ik Jennifer Probst geweldig schrijven!

“De knappe, volslanke Kennedy, directeur van matchmakingbureau Kinnections, lijkt op alle fronten een succesvolle vrouw. Maar onder dat masker van zelfvertrouwen gaat een onzeker meisje schuil dat niemand dichtbij laat komen. En al helemaal geen mannen. Nate Dunkle is een verlegen wetenschapper die tot nu toe weinig succes heeft gehad in de liefde. Kennedy weet zeker dat ze hem kan helpen, maar terwijl ze voor hem aan de slag gaat, raakt ze ongemerkt meer van hem gecharmeerd dan ze had kunnen denken. Durft ze haar hart te volgen, of blijft ze toekijken hoe Nate de ware liefde vindt – bij iemand anders?”


20 mei

9200000021970911

Zwart-Wit – Gillian King
Gillian King heeft intussen al een paar mooie boeken uitgegeven, waaronder O,o Olivia en 60 dagen. Ze schrijft heerlijk met de nodige humor en dit lijkt mij weer een erg fijn boek van haar.

“Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie.
Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen.
Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein.
Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden!”


9200000021947519Juffrouw Holle 
– Fleur Brockhus & Karima O’Flynn

Over dit boek is veel ophef gemaakt op chicklit.nl. Het belooft een boek te worden waar sprookjes, wijze lessen en het chicklit genre gecombineerd gaan worden. De samenvatting heeft mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt.

“Juffrouw Holle is een mysterieuze vrouw die woont op haar biologische boerderij. Ze houdt van rust, reinheid en regelmaat. Elk jaar ontvangt Juffrouw Holle twee ongedurige jonge vrouwen op haar boerderij en brengt ze op onorthodoxe wijze weer op het juiste pad.
Olivia is een partyprinses en een ambitieuze journaliste. Helaas zit ze al drie jaar weg te kwijnen op de redactie van de Borduurbode met haar megalomane baas Griselda.
De schuchtere, perfectionistische Rikka ziet het leven als een lange lijst met taken die ze moet afvinken. Ruimte voor grenzen is er niet. Laat staan tijd voor gevoelens. Die zijn alleen maar lastig. Juffrouw Holle neemt Olivia en Rikka onder haar hoede. Op de boerderij worden de kussens eens flink opgeschud, tot de veren in het rond dansen.”


31 mei

9200000025901379Verslingerd – Lisette Jonkman
Ja!! Het is bijna zo ver! Verkikkerd vond ik een geweldig boek en ik kan niet wachten om verder te lezen over Lucy en Kikker. En…. ik ben bij de boekpresentatie!
Daarnaast kun je niet anders dan van Lisette Jonkman houden, en van haar boeken.

“Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucys relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?”

9200000015713727Barista: Troost – Elsbeth Witt
Deel 1 (Koffie verkeerd) en deel 2 (Zoete inval) vond ik erg leuk om te lezen. De wereld van de barista’s zit vol onverwachte ontwikkelingen en Sophie is dit keer aan de beurt. Het leuke van deze boeken is dat ze als ebook heel goedkoop zijn. Die kun je dus gewoon niet laten liggen!

“Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek…”


2 juni

9200000026461899Ik geef me over – Jennifer Probst
Zoals ik het al zei, ik ben echt fan van Jennifer Probst. Dat er in een korte tijd twee boeken van haar uitkomen is helemaal fijn! Ik moet eerlijk zeggen dat deze samenvatting ook heel aantrekkelijk klinkt.

“Culinair recensent Miranda Storme had nooit verwacht Gavin Luciano weer tegen te komen. Drie jaar geleden hadden zij een intense affaire, tot hij er plotseling vandoor ging. Nu is hij terug en Miranda ziet een kans op wraak: een vernietigende recensie over zijn restaurant. Maar toch: die wraak kan niet tippen aan de droom om nog één keer zijn heerlijke lijf tegen het hare te voelen.Met nog maar drie maanden om het Italiaanse restaurant van zijn familie tot een succes te maken, is een slechte recensie voor Gavin zijn grootste nachtmerrie. Maar die van Miranda gaat duidelijk niet alleen over het eten: het is een persoonlijke afrekening. Hij is vastbesloten zich de komende weken te bewijzen in de keuken. En in de slaapkamer! Hij hoeft Miranda er alleen maar van te overtuigen dat een tweede portie en een tweede kans de moeite waard zijn.”


10 juni

9200000021970764Rozengeur en zonneschijn – Jill Mansell
Jill Mansell is een echt begrip in de chicklit wereld, al haar boeken zijn een groot succes. Het heeft een tijdje geduurd voordat er een nieuw boek uit is gekomen en ik ben benieuwd of dit boek weer zo leuk is.

“Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St Carys. Ze heeft besloten dat ze niet meer aan een relatie gaat beginnen. Dat is in het verleden al bijna fataal afgelopen en dat wil ze niemand meer aandoen. Wanneer ze Josh Strachan ontmoet, de nieuwe eigenaar van het gezellige chique hotel Mariscombe House, voelt ze – tegen haar zin – een onmiskenbare aantrekkingskracht.

Toch houdt ze koppig vol met afwijzen, hoe vaak Josh haar ook mee uitvraagt. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinnydippen? In de loop van de zomer wordt Sophie stapelverliefd op Josh en hij op haar, maar kan Sophie haar verleden opzijzetten?”


16 juni

920000002607798021 zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel
Snik…. Pas in het najaar verschijnt het nieuwe boek van Chantal van Gastel. Tot die tijd moeten we het doen met dit zomerboek. Maar… er staat een preview in van Ik wist het! Dus hopelijk maakt dat veel goed.

“Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele, zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel. In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het beu om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.”


30 juni

Zo word je verliefd – Cecelia Ahern
Dit boek is nu alleen nog in het Engels verkrijgbaar. De recensies zijn al zo veelbelovend dat ik twijfel of ik niet gewoon het Engelse boek al bestel. (Deze is nu trouwens maar 10 euro bij bol.com.) Het gaat over een jongen die van een brug wil afspringen. Toevallig loopt er op dat moment een meisje langs en zij haalt hem over om niet te springen. Ze spreken af dat zij de tijd krijgt om voor zijn verjaardag hem verliefd te laten worden op het leven.


Najaar 2014

Ik wist het – Chantal van Gastel
Het is dus nog even wachten, maar ik denk dat dit boek weer net zo schitterend gaat worden als de vorige boeken van Chantal van Gastel. Het mooie van haar boeken vind ik dat ze wat diepgang hebben en de personages mooi zijn uitgewerkt. Tel je met mij mee de dagen af?

“Mia heeft een ijzersterke intuïtie. Dat wil niet zeggen dat ze er altijd even goed naar luistert. Na jarenlang haar hoofd gevolgd te hebben, doet ze nu eindelijk wat haar hart haar ingeeft. Ze opent haar eigen bloemenwinkel. Maar dan begint die intuïtie plotseling enorm op te spelen.” 


En als klapper op de vuurpijl, er komt een nieuwe Shopaholic dit najaar uit!

Sthumbnailgeneratorhopaholic to the Stars – Sophie Kinsella

“Becky Brandon (née Bloomwood) has stars in her eyes. She and her daughter, Minnie, have joined husband Luke in LA—city of herbal smoothies and multimillion-dollar yoga retreats and the lure of celebrity. Luke is there to help manage the career of famous actress Sage Seymour—and Becky is convinced she is destined to be Sage’s personal stylist, and go from there to every A-list celebrity in Hollywood! Red carpet here she comes!
But things become complicated when Becky joins the team of Sage’s archrival without telling Luke. Will her ambition to make it in Hollywood cost too much?”

 

Let's talk!