Recept: Koffie drinken in de zomer

Een tijdje geleden kwam ik een heerlijke foto tegen op Instagram van “In my Red Kitchen” (http://inmyredkitchen.com/nl);  Een echte foodie die naar Amerika is verhuisd en ons verrast met mooie foto’s van lekkere recepten. Bovendien laat ze ons meteen een kijkje nemen in de Amerikaanse cultuur, waar je juist ook heel biologisch en gezond kunt eten. Een tip om haar te volgen via social media dus!

Op deze foto stond een groot glas koffie met de beschrijving hoe ze deze had gemaakt en sindsdien is het mijn favoriete drankje in de ochtend. Opstaan met een kop koffie is er met de paplepel in gegoten en ik kan het mij niet meer voorstellen om de dag anders te beginnen. Sinds ik wat gezonder ben gaan eten, begin ik nu vaak met glas water. Ik merk dat de koffie daarna als een bom inslaat, met als gevolg dat ik helemaal hyper ben. Met deze variant heb ik dat niet meer, bovendien is het echt heerlijk voor de warme dagen. En ik heb meteen een toetjes variant bedacht, want koffie en een toetje, dat is een perfecte combinatie!

unnamed (2)IJskoffie
Pak een groot glas en doe daar voor 1/3 deel ijsklontjes in. Zet het glas onder je koffiezetapparaat en vul het met (redelijk) sterke koffie. Een scheutje melk (ik neem zelf de lactose vrije variant van Lactofree) erbij en het is al klaar!

Koffie toetje
Neem een schaaltje en doe daar een bolletje ijs in (vanille, slagroom, roomijs, kan allemaal). Zet een sterke espresso en giet deze over het ijs heen. Zo simpel, maar zo lekker!

 

Let's talk!