Recensie: Raad eens hoeveel ik van je hou, prentenboek

666794831Iedere avond als de kinderen gaan slapen zeg ik tegen ze dat ik van ze houd. Zij antwoorden nu terug, tot sterren en weer terug mama, zoveel! Waar dit vandaan komt? Uit het geweldige prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram.

Sam McBratney, geboren in Ierland in 1943 was docent op het Trinity College in Dublin.  Zijn grote bekendheid dankt hij vooral aan de prentenboeken die hij met Anita Jeram maakte. Met name Raad eens hoeveel ik van je hou is een wereldwijde bestseller, waar Anita Jeram de vertederende aquarellen voor maakte. Het boek werd in 1995 bekroond met een Zilveren Griffel. Ook het prentenboek Allemaal de liefste is internationaal een groot succes.

Raad eens hoeveel ik van je hou gaat over Grote Haas en Hazeltje, vader en zoon haas.
‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. Raad eens hoeveel ik van je hou?’ Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

54_1252911943_5Het is een prentenboek wat je met je kinderen gelezen moet hebben! Het is vertederend, mooi geschreven, prachtige tekeningen en een geweldige manier om aan je kinderen te laten merken hoeveel je van ze houdt.
Want dat is natuurlijk ZOVEEL!

 

 

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.