Recept: Bladerdeeg taartjes met zalm en broccoli

quicheSinds ik mijn eigen bladerdeeg maak, is er een wereld vol nieuwe recepten open gegaan. Het ideale aan hartige taarten vind ik dat je er van alles in kunt doen en je tot de meest verrassende combinaties komt. Bovendien kun je de taart een dag van tevoren maken, dus is het ook ideaal voor feestjes of een drukke werkweek.

Ik ben zelf dol op broccoli, deze groente is ook nog eens heel gezond. Het handige van dit recept vind ik dat je weinig hoeft te snijden, omdat je bijvoorbeeld zalmsnippers kunt gebruiken. Het is dus zo klaar. Toch heeft het wel genoeg smaak en variatie in structuur.

Je hebt nodig:
– 8 plakjes deeg voor hartige taart (kijk voor een recept om ze zelf te maken op de site)
– 600 gram broccoli
– 3 bosuien
– 250 gram gerookte zalmsnippers
– 4 eieren
– 250 ml slagroom
– 2 tl kerriepoeder
– springvormpjes

unnamed (8)En zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 200 °C en laat het deeg als het uit de vriezer komt alvast ontdooien.
Zet een pan op het vuur en breng het water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes, hier mag best nog wat steel bij zitten. Doe de broccoli in de pan met kokend water. Ik vind het zelf lekkerder als de broccoli wat zachter is dus ik kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Spoel de broccoli daarna in een vergiet af onder koud water en laat het goed uitlekken.

unnamed (7)Klop de eieren los met een vork in een grotere kom. Giet hier de slagroom bij en klop het nog licht door. Voeg het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe.
Snijd de bosui in ringetjes, zorg ervoor dat ze niet te groot worden. Doe daarna de bosui bij het eimengsel. Voeg vervolgens ook de broccoli en de zalmsnippers toe. Hussel dit nog een keer grof door, zodat alles goed door elkaar zit.

unnamed (9)Pak de springvormpjes erbij en bestrijk de binnenkant met een klein beetje olie of boter. Leg in iedere springvorm twee plakjes deeg en prik er met een vork gaatjes in.
Verdeel het mengsel uit de kom over de vormpjes en zet het in de voorverwarmde oven. Bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze een goudbruine kleur hebben gekregen.

Eet smakelijk!

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.