Recept: Nacho chips

unnamed (1)Mijn opa komt uit Polen en mijn familie is verweven met Poolse gebruiken. Ik weet niet of in Polen verjaardagen op dezelfde manier worden gevierd. Bij ons heeft de gastvrouw in ieder geval haar uiterste best gedaan om zoveel mogelijk lekkere hapjes klaar te hebben staan. Na een standaard taartje weet je niet wat je overkomt, op welk tijdstip je ook komt, je wordt overspoeld met eten. Ik vind het erg gezellig om op deze manier samen te zijn! Natuurlijk zijn hapjes die lekker zijn en eenvoudig te maken zijn een pre, vandaar dat wij onderstaand recept hebben verzonnen. Het is een groot succes, de schaal is leeg voordat ik er ook maar een chipje uit hebben kunnen eten. Laatst hebben we dit als avondeten gegeten met wat groenten snacks erbij, een ideale vrijdagavond begin van je weekend maaltijd!


Je hebt nodig:
– Nacho chips
– Rode nacho saus
– Avocado
– Knoflook
– Lepel mayonaise
– Kruidenkaas
– Geraspte kaas
– Spekblokjes
– Ovenschaal


En zo maak je
het:
unnamedVerwarm de oven voor op 220 graden. Pak de avocado, maak deze schoon en maal de stukje grof fijn in een bakje. Het is fijn als de avocado goed rijp is, hierdoor kun je het makkelijker geprakt krijgen. Snijd of pers wat knoflook en doe dat bij het bakje avocado, evenals een klein beetje mayonaise om het wat meer smeuiig te maken. Het moet niet te pittig worden, juist de frisse avocado smaak is straks heerlijk. Bak vervolgens de spekblokjes gaar.
Pak de ovenschaal en leg er een laagje nacho chips in. Verdeel de helft van de avocado, de kruidenkaas, rode saus en gebakken spekjes over de chips. Dit hoeft niet netjes te gaan en er zit ook echt geen juiste volgorde in. Het is de bedoeling dat alle smaken samen vallen, dus je mag het met de losse hand verdelen. Leg daarna weer een laagje chips in de schaal en wat is overgebleven van de ingrediënten van de vorige laag. Weer een laagje chips en je sluit af met de geraspte kaas.
De schaal gaat nu 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. De tijd is afhankelijk hoeveel ingrediënten in de schaal zitten. De chips zijn klaar als de geraspte kaas gesmolten is. Houd de schaal goed in de gaten, anders worden de chips te hard en wat zwart.

unnamed (3)

Zoals je leest, is deze snack heel makkelijk te maken. En je kunt er eindeloos op variëren. Je kunt ook heel simpel de chips alleen met wat geraspte kaas 5 minuten in de oven zetten en daarna dippen in de zelfgemaakte avocado. Je kunt er ook gehakt in doen, paprika, zelfs kidneybonen. Hoe meer je in de schaal stopt, hoe machtiger het gerecht wel wordt. Ik vind het zelf lekkerder om het simpel te houden en juist de combinatie van kaas met de frisse smaken van de avocado en de rode saus te proeven.

Probeer uit wat jij lekker vindt en eet smakelijk!

 

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.