Recept: Pompoensoep

unnamed (13)Op 31 oktober is het Halloween. De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was het oudejaarsavond. Tegenwoordig verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen. Ze roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.

Afgelopen Halloween merkte ik dat veel mensen een pompoen gesneden hadden, met griezel gezichtjes of juist hele grappige. Als je een gezicht in de pompoen maakt, gaat het meeste van het vruchtvlees eruit, zodat je daarna in de pompoen een lichtje kunt zetten. Dit jaar vond ik het niet kunnen om alles weg te gooien, terwijl je er heerlijke soep van kunt maken. Dus wij hadden en een prachtige pompoen binnen staan en hebben we heerlijke pompoensoep gegeten!

unnamed (14)Je hebt nodig:
– Pompoen
– Twee aardappelen
– Bouillon blokje
– Ui in kleine stukken gesneden
– Knoflook fijn gesneden
– Drie eetlepels Tikka Masala

En zo maak je het:
Haal de zaadlijsten en pitten uit de pompoen en snijdt de pompoen in kleine stukken. Doe de ui en de knoflook in een soeppan en fruit deze kort. De stukken pompoen mogen hier nu bij. Giet daarna anderhalf a twee liter water in de pan (afhankelijk van de hoeveelheid pompoen) met een blokje bouillon. Breng de pan aan de kook en laat het daarna rustig doorkoken. Je mag de pan uitzetten als de pompoen zacht is en je er makkelijk in kunt prikken. Gooi vervolgens alles in de blender en maal het fijn. Mocht de soep nu veel te dik zijn, gooi alles dan terug in de pan en doe er water bij. Breng dit opnieuw aan de kook en roer goed door. Vervolgens kan het opnieuw de blender in. Als het de juiste dikte heeft en de soep klaar is, gooi er dan een paar eetlepels Tikka Masala bij. Dit geeft de soep een lekkere bite en zorgt er voor dat jij een originele versie pompoensoep hebt gemaakt! Roer het nog een keer door en de soep is klaar.

Eet smakelijk! unnamed (12)

 

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.