Uiteten: Tortillas, Breda

269284_474508955898753_412734899_nBreda kent vele eetgelegenheden, van chique restaurants tot goedkope eettentjes. Zo heb je de stadshap en kun je door de weeks vaak voordelig eten, dat kan ook niet anders dan in een studentenstad als Breda.
Op zaterdag 15 november kwam Sinterklaas aan in het land en ook in Breda, juist op deze dag hadden wij oppas en konden we weer een keer samen op pad. Om 18.00u besloten we naar de stad te fietsen en ergens iets te gaan eten en we kwamen er achter dat de stad nog steeds overladen vol was. De intocht was blijkbaar zo gezellig geweest dat er vele mensen waren blijven hangen. Gelukkig was er nog een plekje bij Tortillas.

“Voor de liefhebber van de Mexicaanse keuken is Mexicaans eetcafé Tortillas al veertien jaar een bekende plek in Tilburg en ook in Eindhoven is er een vestiging. In Breda is Tortillas gelegen aan de gezellige Grote Markt met in de zomer een gezellig terras en prachtige tuin. Het menu staat vol met Mexicaanse gerechten, zoals burrito’s, nacho’s, enchiladas en flautas. Voor de echte vleesliefhebber staan er ook Mexican ribs en burgers op de kaart. Maar er is ook gedacht aan de vegatariers onder ons, de burrito’s zijn dan gevuld met  frijoles (rode kidney bonen).”

unnamed (4)Vooraf zijn wij begonnen met Nachos Todos, een schaal gevuld met nacho’s en kaas voor twee personen. Gepaard met een Mexicaans biertje is dit een prima begin van de avond.
Tortillas is een gezellig, druk tentje, vol met typische Mexicaanse details. De muren zijn gekleurd in aardtinten of bekleed met keukentegels. En overal waar je ook maar kijkt, is kitsch te vinden. Op de avond dat wij er waren was het erg druk, alle tafels waren bezet en wij zaten aan het gangpad. De serveersters renden steeds langs ons heen. Toch was dit niet hinderlijk en iedereen was even vriendelijk en geduldig.

We legden net ons bestek neer na het voorgerecht, toen het hoofdgerecht al naar onze tafel werd gebracht. Dit was jammer genoeg iets te snel. Als hoofdgerecht hadden wij Variacion a la Tortillas, een erg leuke optie als je samen wilt eten. We kregen voor ons een warmhouder met daarop vier verschillende soorten topping, een unnamed (5)bakje met warme tortilla’s, bakjes met sla en nog wat schaaltjes met zure room en guacamole. Wat is het gezellig om zo je eigen eten te maken en van iedere topping iets te kunnen proeven. Ik vond zelf de pikante kip erg lekker, man het pittig gekruid gehakt. De kidney bonen waren hierbij een fijne afwisseling. Het opeten zelf ging alleen wat lastig. Thuis eet ik een tortilla met mijn handen, ik rol hem mooi op en wikkel het uiteinde in met wat aluminium folie (tegen het lekken). In een restaurant met je handen eten vind ik niet de beste optie, maar een tortilla met bestek eten en alle smaakcombinaties tegelijkertijd proeven, is ook lastig.

Voor mij is Tortilla’s een positieve ervaring geweest, eentje die ik graag nog een keer wil overdoen. Ik houd van Mexicaans eten en hunnamed (3)et is heerlijk klaar gemaakt. Ik vind het chaotische en kitscherige juist een leuke toevoeging, het voelt wat meer ongedwongen aan. Bovendien zijn de prijzen goed in verhouding en is het ook een tentje waar je vaker heen kunt gaan. Perfect voor met een groep vrienden, maar zoals ons romantisch, dat kan ook. Een aanrader dus!

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.