Vol verwachting klopt ons hart; lamp maken als surprise

w500.7bf96Mijn twee kinderen zijn sinds november in de ban van Sinterklaas. Iedere dag wordt de tijd in de gaten gehouden, om klokslag zes uur moet de televisie aan voor het Sinterklaasjournaal. Alle ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en alles wordt al waarheid beschouwd. Zo lagen ze de eerste nachten wakker, omdat ze bang waren dat er geen pieten dit jaar naar Nederland zouden komen. Het verlanglijstje heeft al een aantal keer opnieuw in de schoen gelegen. En het is iedere keer weer spannend wat er in hun schoen ligt.

Ik vind het geweldig om dit allemaal te volgen, al zal ik ook blij zijn als de goede man weer naar Spanje is en de rust weer wat gaat terug keren. In mijn schoen worden geen cadeautjes meer gestopt en in de zak zit er straks ook niets voor mij bij. Daarom kwamen mijn zus en ik op het idee om een surprise avond te organiseren, met een bij elkaar geraapte groep mensen die dat allemaal wel zagen zitten. De enige regel die we hadden, was dat je iets voor diegene die je getrokken had moest maken. Of dit nu een ouderwetse surprise zou zijn, een spel, een opdracht, een verhaal, alleen een gedicht, dat maakte allemaal niets uit.

Wat ontzettend leuk om te merken dat als je de regels los laat, de meest geweldige creaties ontstaan. Het was een avond vol plezier, waar ik meerdere malen ontzettend hard heb moeten lachen. Het was een avond vol gezelligheid, met een groep mensen waar ik niet iedereen van kende. En het was een avond vol verrassingen, van een doorgeef surprise tot een schrijfwedstrijd. Een succes dus en zeker voor herhaling vatbaar.

Zelf heb ik deze lamp gemaakt als surprise. Met een beetje hulp (ik zie mezelf niet zo snel met een zaag in de weer zonder dat er ook bloed aan te pas komt), is dit heel eenvoudig te maken.


Je hebt nodig:

– Plafonniere van Ikea (2,50 euro)
– Spaanplaat
– Zaag
– Verf
– Kwasten

En zo maak je het:
Je pakt de spaanplaat en legt de lamp erop, deze teken je uit. Daarna maak je om deze cirkel de vorm die je wilt maken, in mijn geval was dat een ster. Deze teken je duidelijk op het hout, zodat de lijnen goed te zien zijn.

unnamed (1)  unnamed

Vervolgens zaag je met een figuurzaag alles uit. Met een schuurpapiertje kun je het nog netjes afwerken, zodat er geen houtsplinters meer te zien zijn.
Je kunt nu aan de slag met verf, bijna alle verf kun je hiervoor gebruiken. Ik heb de Deco verf van de Action gekocht, goedkoop, mooie kleuren en fijn om mee te verven.

unnamed (2) unnamed (4) unnamed (6)

En dan is dit het resultaat van mijn surprise:

unnamed (7)

Let's talk!