Een jaar geleden

unnamed (3)Een jaar geleden was je ziek, heel erg ziek, maar aan de buitenkant was er nog niets te zien. Een jaar geleden kon je niet meer eten en brachten we je naar het ziekenhuis. Een jaar geleden zeiden de artsen dat dit het was. Een jaar geleden vocht jij een week lang jouw eenzame strijd. Een jaar geleden lieten wij ballonnen de lucht in om jou te laten weten dat het goed zo was. Een jaar geleden blies jij jouw laatste adem uit.

Een jaar geleden. Een heel jaar zonder jou om ons heen. Een jaar zonder jouw gemopper. Zonder jouw gezelligheid. Zonder jou te zien zitten in je grote stoel met een puzzelboekje in je hand. Aan de ene kant lijkt het gisteren dat we in de kerk stonden en afscheid van je namen. Of we gisteren nog champagne bij je graf dronken. En toch, toch is de tijd zo snel voorbij gegaan en zijn we een jaar verder.

Zouden ze waar jij nu bent een soort van verjaardagsfeestje vieren? Zoals je verjaardag, maar dan een jaar dood zijn. Zouden jullie alles versierd hebben, zou je met iedereen een drankje drinken en proosten op je eerste jaar? Of kijk je naar beneden naar ons, naar alle dierbaren die je achter hebt moeten laten. Ik vraag mij af of je dan met weemoed kijkt, tevreden met de herinneringen die je hebt gemaakt. Of je de rust hebt gevonden.

unnamed (4)Wij laten vanavond weer de ballonnen in de lucht. Om je nog steeds te laten weten dat het goed zo is.

En weet je pap, je wordt weer opa.

Geef je aan Bob een dikke kus.

 

Let's talk!