Kerstmis: variatie aan kerstbomen

Op social media kun je er al niet meer om heen, overal worden er foto’s gepost van kerstbomen. Ik heb ze in allerlei formaten en kleuren al voorbij zien komen en het leek mij leuk om een aantal originele onder elkaar te zetten!

Gemaakt van materiaal wat je gewoon thuis vindt, zoals eierdozen en kurken.

20121217_160521[1]   christmas-tree-cork

cca32053224f2341d60d8549f45ca56a    alternative-christmas-trees-craft-ideas-4
Dit zijn geen kerstbomen die je neer kunt zetten, maar wel erg leuk om op je kersttafel te zetten. Genoeg gezonde varianten te verzinnen, al vind ik een taart/koek/pancake kerstboom ook wel een heel goed idee!

fruit-christmas-tree-platter    alternative-christmas-trees-craft-ideas-6

food-tree   tumblr_mcs56mBWJv1rjgso5o1_500
Niet iedereen heeft de ruimte voor een kerstboom, deze alternatieven vind ik zelf erg leuk. Je mooiste herinneringen in zwart-wit foto’s opgehangen tot kerstboom. Of je eigen creativiteit laten spreken en je eigen schilderij maken. Eigenlijk is alles mogelijk.

 

unnamed (9)   unnamed (5)

unnamed (7)   unnamed (8)
Of wat dacht je van een kerstboom omgetoverd tot sneeuwpop!

unnamed (11)   frosty-the-snowtree-21440732
Mijn ideale kerstboom is natuurlijk gemaakt van boeken! Er gaat gewoon niets boven boeken.

unnamed (12)   unnamed (6)
Al vond ik deze ook wel erg lief om samen met mijn kinderen te maken. Eenvoudig genoeg voor mijn kleuters en toch erg leuk om overal in huis weg te hangen.

unnamed (13)   unnamed (14)

 

Let's talk!