Restaurant: In Kannen & Kruiken, Breda

1.-contact-voorzijdeEen keer in de zoveel tijd ga ik met een vriendin ergens koffie/thee drinken, zodat we op ons gemakje heerlijk kunnen bijkletsen. Zij stelde voor om naar In Kannen & Kruiken te gaan, dat in de Veemarktstraat in Breda zit. Ik was daar nog nooit geweest en ik liep er in eerste instantie ook gewoon voorbij. Ik denk dat ik wat werd afgeleid door een klein lief marktje met voornamelijk natuurproducten.

In Kannen & Kruiken is een lief tentje in Breda. Het is niet duidelijk of het nu een restaurant, koffietent, lunchcafé is, want eigenlijk alles is mogelijk in een gezellige knusse sfeer. “In IKEK ga je je thuis voelen, dat is wat we willen bereiken bij iedere gast. Of je nu komt lunchen met je gezin, een kop koffie komt drinken met een vriend, komt werken en studeren of zin hebt om alleen aan de leestafel te zitten munnamed (1)et een krant. We hopen dat we je met onze gastvrijheid een fijne beleving kunnen meegeven, al is het maar voor een half uurtje. We verrassen je met onze relaxte zithoek met platenspeler, een klein hoekje voor kids, de enorme stadstuin en de uitstraling van de zaak, waar retro, industrie en nieuw design samenkomen. We willen je lekkere gerechten voorzetten: ontbijtjes, lunch, hartige happen, taartjes… Alles kun je de hele dag door bestellen. Dat is zo fijn, als jij zin hebt in wentelteefjes om 17.00 of geruld lamsgehakt met Marokkaanse kruiden en hummus om 08.30, alles mag!”

Daar houd ik van, dat je niet opgelegd wordt wanneer je wat kunt eten. Dat is juist zo lekker van buiten de deur eten, zodat je kunt bestellen waar je op dat moment zin in hebt, zonder dat je eerst naar de supermarkt moet gaan.

In Kannen & Kruiken is bedacht door Jenneke Schutte. Zij is begonnen als bedrijfsleider bij Bagels & Beans en heeft uiteindelijk de zaak overgenomen. Na negen jaar was het tijd om haar droom te gaan verwezenlijken, een eigen concept.

2_v2impressieDit concept is overal aanwezig. Zo kun je een hele pot thee bestellen, zodat je rustig kunt kletsen of verder kunt werken zonder gestort te worden. De ruimte is uniek ingericht en heel divers. Zo is het restaurant ruim opgezet, maar vind je toch knusse hoekjes. Je kunt op een bank gaan zitten, of op antieke stoeltjes. Je kunt aan een grote tafel gaan zitten, in een soort van huiskamer idee of aan een klein tafeltje. Op deze manier kun je zelf bepalen wat voor jou fijn voelt en op dat moment bij je past.

unnamed (2)Ook het menu is divers. Je kunt koffie en thee bestellen, met verschillende taartjes. Je kunt er ontbijten en lunchen. En er zijn een paar kleinere hapjes te bestellen. Bij alle gerechten is er gedacht aan allergieën (alles is ook in soya vorm te bestellen) en maken ze gebruik van producten die ze zorgvuldig hebben uitgezocht en goed zijn voor het milieu. Je ziet er eigentijdse gerechten tussen staan, zoals quinoa, en bijzondere gerechten uit de Marokkaanse keuken.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat er een speciaal kinderhoekje is gemaakt waar de kinderen rustig kunnen gaan spelen. En dat de kaart verschillende kindergerechten heeft. Voor de lunch is er bijvoorbeeld een speciaal broodtromeltje en als snack een soepstengel met roomkaas of nutella. Er zijn unnamed (3)weinig zaken waar je met kinderen heen kunt gaan en waar ook echt aan hen is gedacht, dat heeft voor mij als moeder van jonge kinderen een groot pluspunt!

In Kannen & Kruiken is zeker een tentje waar ik vaker naar toe zal gaan. Voor een grote pot thee, om te lunchen met mijn gezin, om een van de zoete taartje te proeven of om gewoon omdat ik zin heb in een wentelteefje en ik dat hier altijd kan bestellen!

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.