Recept: Visschoteltje (broccoli stamppot), Amber Albarda

recept Amber Albarda visschotelMijn kinderen zijn dol op groenten. Je leest het echt goed, ik maak ze het meest blij met broccoli of bonen frietjes (sperziebonen) en stamppot eten ze het liefste iedere dag. Ideaal lijkt dit, nooit ruzie aan tafel om de groenten die opgegeten moeten worden. Toch vind ik er niet veel aan. Iedere dag aardappelen en groenten gaat vervelen, het zogenoemde AVG’tje. Daarbij komt dat mijn kinderen niet graag vlees eten.

Ik ben dus op zoek gegaan naar creatieve recepten, waar veel groenten inzitten, maar wat afwijkt van de standaard norm. Amber Albarda blijft hierbij favoriet, haar recepten zijn ideaal voor de kinderen en heel makkelijk te maken. Zo ook dit visschoteltje, vooral in de winter staat dit bijna iedere week op het menu. Ik heb de garnalen eruit gehaald, de kinderen vinden ze niet lekker en ik ben er zelf ook niet heel erg dol op. Het brengt wel een zoute smaak aan het eten, dus het is aan te raden dit toch te proberen.


Je hebt nodig:
– 500 gram aardappelen
– een grote stronk broccoli
– een prei
– 200 gram verse spinazie
– 400 gram witte vis (pangasfilet bijvoorbeeld)
– grasboter
– een teentje knoflook
– 150 gram crème fraîche
– een eetlepel zachte mosterd
– snufje peper
– eventueel wat citroensap


En zo maak je het:
recept Amber Albarda visschotelDe recepten van Amber Albarda zijn gelukkig heel makkelijk te maken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken, kook deze vervolgens gaar, zoals je doet als je puree gaat maken. Zet een pan met water op voor de broccoli. Haal de roosjes van de broccoli af en doe deze in de pan met kokend water. Kook de broccoli prik gaar in ongeveer zes minuten. De aardappelen en de broccoli worden nu samen gevoegd en grof gestampt. De broccoli moet daar dus wel zacht genoeg voor zijn. Voeg wat boter toe om het wat meer smeuïg te maken. Dit is eigenlijk de basis van je broccoli stamppot.
Snijdt de prei zeer fijn en hak de knoflook in kleine stukjes. Doe wat grasboter in een koekenpan en verhit deze goed. Bak de prei vijf minuten en voeg dan de knoflook toe. Snijdt intussen de vis in kleine stukjes. Als de prei zacht is, voeg dan de vis toe en bak deze nog vier minuten. Draai het vuur nu lager en recept Amber Albarda visschotelvoeg de crème fraîche en de mosterd toe. Dit kun je naar eigen inzicht doen. Het moet een romig geheel worden, maar moet in verhouding staan met de hoeveelheid vis die je gebruikt. Ik vind persoonlijk de bite van de mosterd heel lekker, dus wij doen er wat extra mosterd bij. Als je met je vinger wat proeft, dan weet je vanzelf of de verhouding lekker is.
Snijdt intussen de spinazie fijn, de bladeren zijn anders veel te groot. Voeg dit steeds omscheppend aan de koekenpan toe, totdat de spinazie geslonken is en opgenomen is in het geheel. Breng het wat op smaak met een beetje peper en als je het lekker vindt een beetje citroensap. (Heb je geen citroen in huis is dit niet erg.)
Schep nu alles wat in je koekenpan zit in een ovenschaal, verdeel hier de broccoli stamppot over heen. Zet de schaal tien tot vijftien minuten in de oven, zodat de bovenkant een goudbruin kleurtje krijgt. Intussen kun je alles opruimen en de tafel dekken. Of je kunt dit gerecht van tevoren maken en voordat je gaat eten het opwarmen in de oven. Ideaal dus dit recept van Amber Albarda.

Eet smakelijk!

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.