Kerstfilm: My Christmas Dream

My Christmas Dream Hallmark kerstfilmMijn zus en ik hebben iets bedacht; we gaan tot Kerstmis zoveel mogelijk kerstfilms kijken en deze beoordelen volgens onze eigen Hallmark Kerstfilm Ranking! Het is heel simpel, dus doe jij ook mee? Dit keer is My Christmas Dream aan de beurt, voor een overzicht van alle beoordeelde kerstfilms, klik dan hier!

We hebben tien punten bedacht waar volgens ons een goede Hallmark kerstfilm aan moet voldoen, zoals de hoeveelheid sneeuw, het ware kerstgevoel, versieringen, maar ook de hoeveelheid reindeer. Lijkt een rare keuze, maar wil een film geen gewone speelfilm zijn maar net dat kerst extra’s hebben, dan hoort daar een reindeer (of een kerstman) natuurlijk bij!

In My Christmas Dream is Christina (Danica McKellar), manager van McDougal’s warenhuis, vastbesloten om de manager positie te krijgen voor hun nieuwe locatie in Parijs. Ze moet Victoria (Deidre Hall), eigenaar van de winkel, overtuigen door de beste kerst etalage in de geschiedenis van McDougal’s te creëren. Victoria is wanhopig, ze heeft totaal geen inspiratie dit jaar en vraagt hulp aan Kurt (David Haydn-Jones). Ze heeft deze alleenstaande vader alleen net ontslagen, wanneer ze erachter komt dat hij een getalenteerde kunstenaar is.

Het verhaal is op het eerste gezicht niet zo verrassend. Wat My Christmas Dream voor mij wel verrassend maakt, is de humor, ik heb vele malen moeten lachen. Kurt heeft daarbij een schattig zoontje die zijn rol goed speelt.

My Christmas Dream Hallmark kerstfilmChristina probeert zich in alle mogelijke bochten te wringen om aan inspiratie te komen. Ze is zo gefocust op het behalen van haar promotie, dat ze niet ziet wat zich voor haar neus afspeelt. McDougal’s brengt de kerst gedachte als vanzelf met zich mee gelukkig. De winkel is prachtig versierd en een echte kerstman komt de wensen van de kinderen vervullen.

Uiteindelijk komt Christina erachter dat ze de verkeerde droom aan het nastreven is en worden haar ogen geopend. Ze maakt met behulp van een goede vriend en een wijze les van haar baas een prachtige etalage. Die prachtig is door zijn eenvoud en de herinnering. Want juist de herinnering aan alle mooie momenten, maakt het heden zo kostbaar.

My Christmas Dream laat je dromen uitkomen, maar welke droom is nu eigenlijk het belangrijkste? Er is een winkel vol uitbundige decoratie, maar uiteindelijk is het een jeugdherinnering die je hart verovert.

Kerst feel good: (8.0 / 10)
Hoeveelheid sneeuw: (8.0 / 10)
Acteerwerk: (9.0 / 10)
Hoeveelheid reindeer: (7.0 / 10)
Familiegevoel: (8.0 / 10)
Uitstraling winter: (7.5 / 10)
Muziek keuze: (8.0 / 10)
Niet teveel open deuren: (8.5 / 10)
Decoration: (9.0 / 10)
Christmas magic: (7.0 / 10)
Average: (8.0 / 10)

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.