Kerstfilm: Married by Christmas (The Engagement Clause)

married by christmas the engagement clause kerstfilmMijn zus en ik hebben iets bedacht; we gaan tot Kerstmis zoveel mogelijk kerstfilms kijken en deze beoordelen volgens onze eigen Kerstfilm Ranking! Het is heel simpel, dus doe jij ook mee? Dit keer is Married by Christmas (The Engagement Clause) aan de beurt, voor andere kerstfilms, klik hier!

We hebben tien punten bedacht waar volgens ons een goede kerstfilm aan moet voldoen, zoals de hoeveelheid sneeuw, maar ook de hoeveelheid reindeer. Lijkt een rare keuze, maar wil een film geen gewone speelfilm zijn maar net dat kerst extra’s hebben, dan hoort daar een reindeer (of een kerstman) natuurlijk bij!

“Carrie werkt al jaren keihard voor het familiebedrijf terwijl haar zus een eigen restaurant is begonnen. Maar wanneer Katie haar verloofde voorstelt aan haar familie vertellen haar ouders dat wie er het eerste trouwt het bedrijf krijgt. Carrie schiet in de stress en heeft nog maar één doel, zorgen dat ze voor haar zus, dus met Kerstmis, gaat trouwen!”

Married by Christmas staat ook bekend als The Engagement Clause en ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet de leukste kerstfilm vind. Misschien komt dat omdat dit ook geen Hallmark film is en dat merk je.

Er is geen enkele kerstvlok te zien, zelfs niets als ze naar een cabin in de bergen gaan. Ik had verwacht dat je daar een cabin zou zien met een mooie grote versierde kerstboom en ze een wandeling in de sneeuw zouden maken of desnoods een sneeuwballen gevecht zouden houden. Maar ze hebben binnen op een bank gezeten en koekjes gemaakt in de keuken. Buiten dat de bruiloft met Kerstmis is, is er geen enkel ander verband met Kerstmis en dat vind ik wel bij een echte kerstfilm horen.

Married by Christmas The Engagement Clause kerstfilmMarried by Christmas vond ik vooral een frustrerende film. Wat zou Katie er zelf van vinden als haar restaurant waar ze zelf keihard voor heeft gewerkt, opeens naar de man van haar zus zou gaan en zij alleen nog maar de kok mag blijven. Dat zou iedereen oneerlijk en onrechtvaardig vinden.
Ik vind het dan ook een raar verhaal dat een familiebedrijf naar de man kan gaan die iedereen pas twee maanden voor de bruiloft leert kennen. Voor mij heeft dat niets met ouderwetse normen en waarden te maken. Dan laat je het familiebedrijf in de familie, ook al is het dan geen man die de eigenaar is.

Gelukkig is alles wel mooi versierd en zien we Carrie verkleed als kerstelf, wat alsnog wat kerstgevoel geeft. Bovendien is het een verrassend verhaal met weinig open deuren.

Married by Christmas is geen Hallmark kerstfilm en dat kun je aan alles merken. Zonder de kerstfactor is het een prima film om te kijken.

 

Kerst feel good: 7 Stars 7 / 10
Hoeveelheid sneeuw: 0 Stars 0 / 10
Acteerwerk: 8.5 Stars 8.5 / 10
Hoeveelheid reindeer: 7 Stars 7 / 10
Familiegevoel: 7 Stars 7 / 10
Uitstraling winter: 4 Stars 4 / 10
Muziek keuze: 8 Stars 8 / 10
Niet teveel open deuren: 9 Stars 9 / 10
Decoration: 8.5 Stars 8.5 / 10
Christmas magic: 7 Stars 7 / 10
Average:6.6 Stars6.6 / 10

 

Let's talk!