Kerstfilm: A Nutcracker Christmas

a nutcracker christmas hallmark kerstfilmMijn zus en ik hebben iets bedacht; we gaan tot Kerstmis zoveel mogelijk kerstfilms kijken en deze beoordelen volgens onze eigen Hallmark Kerstfilm Ranking! Het is heel simpel, dus doe jij ook mee? Dit keer is A Nutcracker Christmas aan de beurt, voor een overzicht van alle beoordeelde kerstfilms, klik dan hier!

We hebben tien punten bedacht waar volgens ons een goede Hallmark kerstfilm aan moet voldoen, zoals de hoeveelheid sneeuw, het ware kerstgevoel, versieringen, maar ook de hoeveelheid reindeer. Lijkt een rare keuze, maar wil een film geen gewone speelfilm zijn maar net dat kerst extra’s hebben, dan hoort daar een reindeer (of een kerstman) natuurlijk bij!

Wanneer haar nichtje Sadie (Sophia Lucia) wordt geselecteerd voor The Philadelphia Ballet’s productie van The Nutcracker, moet Lily (Amy Acker) haar verleden in de ogen kijken. Ze komt niet alleen oog in oog te staan met Mark (Sascha Radetsky), de liefde die haar heeft bedrogen, maar ook met haar liefde voor ballet.

Een kerstfilm is voor mij een film met veel sneeuw, mooie versieringen en een echt kerstgevoel. Een kerstgevoel in de vorm van lichtjes, samenzijn van familie, een magische gebeurtenis of een bijzonder verhaal. A Nutcracker Christmas is hier op alle vlakken teleurstellend in.

a nutcracker christmas hallmark kerstfilmThe Nutcracker is een klassiek balletverhaal waar vele mensen ieder jaar weer met Kerstmis heen gaan. In plaats van in het balletverhaal te duiken of dit te combineren met de verhaallijn in de film, had het nauwelijks een rol in de film.
Sophia Lucia is bovendien een prachtige danseres, een werkelijk bijzonder talent met een mooie persoonlijkheid en een lieve uitstraling. Zij had letterlijk meer kunnen schitteren in haar rol als Clara.

Uiteindelijk wordt A Nutcracker Christmas gered door de sterke acteurs en mijn voorliefde voor ballet. Ik kan urenlang naar gracieuze bewegingen kijken, naar pirouettes op spitzen en het zweven door de lucht. Voor mij is dat pure magie.

Al is A Nutcracker Christmas niet de magische kerstfilm die ik gehoopt had te gaan zien. Het is een Hallmark kerstfilm gecombineerd met ballet. Dat is voor mij kerst magie!

Kerst feel good: 7.5 Stars 7.5 / 10
Hoeveelheid sneeuw: 4 Stars 4 / 10
Acteerwerk: 9 Stars 9 / 10
Hoeveelheid reindeer: 7 Stars 7 / 10
Familiegevoel: 7.5 Stars 7.5 / 10
Uitstraling winter: 6.5 Stars 6.5 / 10
Muziek keuze: 7.5 Stars 7.5 / 10
Niet teveel open deuren: 8.5 Stars 8.5 / 10
Decoration: 8 Stars 8 / 10
Christmas magic: 8.5 Stars 8.5 / 10
Average:7.4 Stars7.4 / 10

 

Let's talk!