Lieve All You Need Is Love,

All you need is love juni mama's baby'sAl kent je leven vele diepe dalen, je denkt dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. Het voelt vaak alsof je het eeuwige leven hebt. Totdat je er plotseling aan wordt herinnerd dat het ook zomaar eens voorbij kan zijn. Waar denk je dan aan terug? Wat waren de bijzondere momenten in je leven. Welke mensen draag je in je hart. Wat is dan jouw verhaal geweest?

Ons verhaal, lieve All you need is love, gaat al een tijdje terug. Bijna tien jaar om precies te zijn. Tien jaar geleden deden wij namelijk allemaal een zwangerschapstest en zagen wij dat er twee streepjes tevoorschijn kwamen. We kenden elkaar toen nog niet, we wisten nog niet van elkaars bestaan af. We wonen namelijk niet bij elkaar in de buurt. (Al hebben we het nu wel eens over ons juni mama dorp, dat lijkt ons echt geweldig!) We hebben niet dezelfde leeftijd. We hebben niet hetzelfde beroep. Sommige van ons waren al moeder, sommige waren zelfs al meerdere keren eerder moeder geworden, maar sommige waren pas zelf net uit huis. Sommige waren al jaren getrouwd, sommige hadden pas net een relatie.

Die positieve test is het begin geweest van het begrip juni mama’s, omdat we¬†allemaal in juni waren uitgerekend. Het is het begin geweest van een bijzondere vriendschap. Een vriendschap die ons tien jaar lang al heeft bij gestaan. Waar we samen gejuicht hebben voor de mooie momenten, maar waar we vooral ook steun hebben gevonden in de moeilijke momenten. Nieuwe zwangerschappen, bruiloften, verhuizingen en nieuwe banen werden door de jaren heen afgewisseld met verdrietige en moeilijke scheidingen, met vreemd gaan, overlijden van dierbaren, depressies en burn-outs, ziektes en allerlei familie perikelen. We zijn er in al die momenten altijd voor elkaar geweest.¬†We kunnen elkaar niet altijd een knuffel geven wanneer dat nodig is, maar er is altijd een luisterend oor aanwezig. En op de momenten die echt belangrijk zijn, zorgen we dat we er voor elkaar zijn.

Ooit zijn we begonnen met veertig dames op Hyves en via Facebook is het nu een WhatsApp groep geworden. Wat begon met een laptop op de bank of in een kast, zijn nu talloze gesprekken via de telefoon. Discussies over wat je wanneer te eten moet geven, tips en advies van de ervaren moeders, zijn nu een goedemorgen iedere dag, de plannen van de dag, wat onze mannen wel weer niet hebben gedaan, trotse foto’s van de kinderen. Honderden gemiste berichtjes is meer regel dan uitzondering. Avonden lang lachen ook.

All you need is love juni mama'sIn het begin waren het ontmoetingen met kleine baby’s en rondrennende peuters. Later werden het weekendjes weg zonder kinderen. We zien elkaar niet vaak, een keer per jaar misschien, maar eigenlijk maakt dat niet uit. Zodra we elkaar zien, is het goed. We hoeven niet aan elkaar te wennen, we hoeven niet anders te zijn dan wie we zijn. We kennen elkaar immers al door en door. We kennen alle kanten van elkaar, ook de minder leuke kanten, en we weten dat we nog steeds de juni mama’s zijn. Wat nog belangrijker is bovendien, we dragen elkaar in het hart. Liefde hoef je niet alleen met een liefdespartner te delen, maar kun je dus ook vinden in een bijzondere vriendschap.

Tien jaar is het dit jaar, een reden voor een feestje vinden wij! Zeker nadat we een paar weken geleden zo geschrokken zijn. Het begon met we moeten echt een uitstrijkje laten maken, tot het nieuws dat een van ons baarmoederhalskanker heeft. Opeens besef je dat je niet het eeuwige leven hebt en dat deze vriendschap iets is waar we op terug zullen kijken.

We wonen verspreid over heel Nederland, dus het is niet zo makkelijk om iets af te spreken. Maar lieve All you need is love, zouden jullie ons niet het passende feestje kunnen geven? Het feestje om onze tienjarige bijzondere vriendschap te vieren, zodat we kunnen proosten op het leven en op elkaar? Zodat we met zijn allen af kunnen spreken dat we de diepe dalen nu wel achter ons kunnen laten, maar mocht het toch zo zijn, we er altijd voor elkaar zullen zijn. Because, all you need is love.

Veel liefs van de juni mama’s

 

2 comments

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.