Recensie: Wanneer kun je beginnen? Beck Dorey-Stein

Wanneer kun je beginnen? Beck Dorey-SteinTitel: Wanneer kun je beginnen?
Originele titel: From the Corner of the Oval 
Schrijver: Beck Dorey-Stein
Aantal pagina’s: 400
Verschijningsdatum: juli 2018
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Prijs: €12,99
Kobo: https://www.kobo.com/ie/nl/ebook/wanneer-kun-je-beginnen

Schrijver Beck Dorey-Stein:
Beck Dorey-Stein was stenograaf in het Witte Huis van 2012 tot 2017. Ze werkte voor de president Barack Obama. Wanneer kun je beginnen? is haar eerste boek en gaat over deze tijd. Beck Dorey-Stein was een van de drie stenografen die op reis meeging met de president. Daarvoor werkte ze als leerkracht en was ze net in Washington DC komen wonen. 

Samenvatting Wanneer kun je beginnen?:
Beck is 25 wanneer ze in 2012 per ongeluk in het Witte Huis belandt. Ze is net in Washington DC komen wonen en probeert zo goed en zo kwaad als het gaat rond te komen. Tot ze op een dag online een vacature vindt die – funny story – een vacature blijkt voor stenograaf in het Witte Huis. Van de een op de andere dag maakt ze onderdeel uit van het eliteteam dat de president overal volgt, met een vast plekje in Air Force One. Het Witte Huis omvat een compleet nieuwe wereld vol glamour, drama, intriges en protocollen, maar het blijkt ook gewoon een kantoor, met leuke en minder leuke collega’s. Beck beschrijft hoe ze de hele entourage leert kennen van Barack Obama, vriendschappen sluit en ook nog eens verliefd wordt op de rechterhand van de president die, net als zij, al bezet is.

Mijn mening:
Op goodreads las ik het perfecte commentaar: Wanneer kun je beginnen? is een perfecte combinatie tussen Brigitte Jones en het Witte Huis.
Zo kun je verschillende keren achter de schermen meekijken hoe het er in het Witte huis aan toe gaat. Soms vind je een prachtige kijk op Obama als president (waar de schrijfster een soort van pop idol crush op heeft). Het zijn steeds korte fragmenten, maar deze kleine stukjes zijn wel meteen goud waard. Van deze stukken kon ik dan ook geen genoeg krijgen.
Maar het boek staat ook vol Brigitte Jones momenten. De verkeerde (jeugdige) beslissingen die Becky keer op keer neemt. De grote rol van alcohol. Van onzekerheid. Het vreemdgaan. Soms vond ik dit teveel en ik had dit ook niet verwacht bij dit boek. Ik had meer een memoir verwacht. Al heb ik wel heel veel respect voor Beck Dorey-Stein, want wat is zij eerlijk en wat geeft zij zichzelf bloot in Wanneer kun je beginnen? Daar kan ik niet meer dan lof voor hebben.

Beoordeling Wanneer kun je beginnen?:

7.5 out of 10 stars (7.5 / 10)  In Wanneer kun je beginnen? van Beck Dorey-Stein sta je in de coulissen van het Witte Huis. Je vliegt mee met de POTUS in de Air Force One. En leer je de ins en outs kennen. Maar het is ook het verhaal van een onzekere twintiger op zoek naar de zin van het leven en de ware liefde. Deze zoektocht is ontzettend eerlijk beschreven en maakt van het verhaal geen echte memoir. Toch blijft het een interessant boek. Al is het alleen maar omdat je via een vacaturesite gewoon in het Witte Huis terecht kan komen.

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.