Recensie: Een onverwachte kerst, Natalie Cox

Een onverwachte kerst, Natalie CoxTitel: Een onverwachte kerst
Originele titel: Not just for Christmas
Schrijver: Natalie Cox
Aantal pagina’s: 304
Verschijningsdatum: oktober 2018
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Prijs: Paperback €15 – ebook €11,99
Bol.com: https://www.bol.com/nl/p/een-onverwachte-kerst/9200000095471773/

Schrijver Natalie Cox:
Natalie Cox is het pseudoniem van Betsy Tobin. Ze is altijd al fan geweest van romantische comedies en schrijft deze nu zelf onder de naam Natalie Cox. Ze houdt ook heel veel van honden. Een onverwachte kerst schreef ze dan ook met een hond aan haar voeten. Naast het schrijven runt ze een kleine, onafhankelijke boekhandel annex café in Londen. Daar woont ze ook met haar partner en vier kinderen.

Samenvatting Een onverwachte kerst:
Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen. Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.


Mooie quote:

” Volgens Kant moeten we er eerst voor zorgen dat we zelf het geluk waard zijn.”


Mijn mening:
Een onverwachte kerst van Natalie Cox is niet het typische kerst feel good boek, maar dat maakt het niet minder fijn om te lezen. Juist omdat het geen standaard boek is, heb ik er erg van genoten. Charlie komt in verschillende onhandige situaties terecht, waar je steeds weer om moet lachen. Ze is ook heel eigenwijs en komt niet altijd even vriendelijk over. Dat maakt van het boek meteen geen Hallmark kerstfilm verhaal. De personages zijn wat stugger en de liefde springt niet van de pagina’s af. Misschien vind je dit storend. Ik vond het zelf eigenlijk wel een keer prettig. Mensen maken er een rotzooi van en zijn niet allemaal extrovert en spontaan. Ook het leven loopt niet altijd zo uitvergroot. Want uiteindelijk is dat dus ook helemaal niet nodig, zowel voor het verhaal als voor de personages.
Je kunt merken dat de schrijfster al een aantal boeken op haar naam heeft staan. Het verhaal staat, er zitten verschillende plotwendingen in, de karakters zijn uitgewerkt en loopt heel soepel. Daardoor leest het boek heerlijk weg. Je moet alleen wel van honden houden, of over honden willen lezen. Want in Een onverwachte kerst spelen de honden de hoofdrol.

Beoordeling Een onverwachte kerst:

8 out of 10 stars (8 / 10)  Een onverwachte kerst van Natalie Cox is een heerlijk wegleesboek. Dit kan prima voor de openhaard, voor de kerstboom, op de bank terwijl het regent. Het is een ideaal boek om je mee op te warmen!

 

Let's talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.